Skip navigation Menu
Extra informatie

Ads regiotargeting instellen

Hieronder volgt een stapsgewijze uitleg over het instellen van regiotargeting. Lees het artikel over Ads regiotargeting voor meer informatie over de functie.

  1. Ga naar de campagne waarvoor regiotargeting ingesteld moet worden.
  2. Klik vervolgens op ‘instellingen’.
  3. Voer bij ‘locaties’ de beoogde regio in.

Adwords regiotargeting instellen

Eventueel kun je gebruik maken van geavanceerde regiotargeting. Klik daarvoor op ‘geavanceerd zoeken’. In het venster dat verschijnt kun je de gebieden beheren die je target met je advertenties.

  • Plaats: Geef een gewenste plaats, regio of land op in het zoekvenster.
  • Bulklocaties: Voeg meerdere plaatsen tegelijk toe. Handig als je regio’s in een database hebt staan.
  • Straal: Adverteer in een bepaalde radius om een plaats naar keuze. Bijvoorbeeld: Vertoon advertenties in een straal van 20 km om Amsterdam.

Voor elke methode geldt dat de beoogde regio aangevinkt en opgeslagen moet worden. Als de regio is gekozen zal deze worden weergegeven in de campagne instellingen.

Geavanceerde regio targeting

Doelen behalen met social media en advertising?

Wil je de socialmediastrategie van je organisatie naar een hoger niveau tillen? Daar helpen onze marketeers je graag bij. We brengen advies uit over je socialmediabeleid, bedenken samen een creatieve contentstrategie en ontwikkelen doelgerichte advertentiecampagnes. Wij kunnen je social media (advertising) uit handen nemen, óf jouw team erin trainen.