Skip navigation Menu
Extra informatie

Inhoud en content – de essentie van SEO

Daar draait het uiteindelijk allemaal om: inhoud. Mensen zijn op het internet op zoek naar informatie, producten, diensten, netwerken, contactpersonen, etc. Design en techniek zijn vast belangrijk, maar als het goed is zijn ze dienstbaar aan de inhoud.

Zoekmachines zijn gek op content

Zoekmachines zoals Google zijn voortdurend op zoek naar content, naar inhoud. Grafisch design en techniek interesseert ze niet, tenzij het zo slecht is uitgevoerd dat het een beperkende factor wordt voor de gebruiker, zoals traagheid van een site of foutmeldingen van pagina’s die niet meer bestaan.

Inhoud, daar gaat het om. Het is daarom verbazingwekkend dat grote websites projecten niet beginnen bij de inhoud, maar bij design en techniek. Het grootste deel van de budgetten gaat daar ook vaak naar toe. Met als risico dat je eindigt met een grafisch kunststuk en een technisch hoogstandje, maar dat de site niet wordt gevonden en de conversie laag is.

SEO én conversie

De inhoud van een website speelt een belangrijk rol in het proces van goed gevonden worden in zoekmachines, maar is ook essentieel in de conversie van bezoeker naar lead of van bezoeker naar klant. Vandaar ook dat het meten en analyseren van de inhoud in Analytics een essentieel onderdeel is in het voortdurende proces van meten en verbeteren van de content van uw website. Welke pagina’s zijn populair en welke niet? Waar haken bezoekers af en waarom? Wat kan ik doen aan de inhoud van de website om bezoekers langer vast te houden en een contactformulier te laten invullen?

In dit deel van InterPedia vindt u interessante tips voor goede content.