Skip navigation Menu
Extra informatie

WordPress berichten en pagina’s: Wat is het verschil?

Dit is het tweede artikel in de serie ‘WordPress voor beginners’. In WordPress wordt er bij het publiceren van inhoud, onderscheid gemaakt tussen pagina’s en berichten. Als u inhoud wilt publiceren via WordPress, moet u dus kiezen of u dat via een pagina of via een bericht wilt doen. In dit artikel leggen we het verschil uit tussen WordPress berichten en pagina’s. Ook leggen we uit waar pagina’s en berichten normaal gesproken voor gebruikt worden en waar ze te vinden zijn in WordPress.

Pagina’s in WordPress

Pagina’s zijn normaal gesproken terug te vinden in de navigatiebalk van uw website. Veel voorkomende pagina’s zijn bijvoorbeeld de ‘over ons’ pagina of de ‘contact’ pagina. Deze pagina’s bevat algemene informatie over de organisatie. Pagina’s worden gebruikt om inhoud te publiceren zonder publicatiedatum. De inhoud van een pagina is daarmee dus niet aan een tijdstip verbonden.

Pagina’s zijn in WordPress te vinden in het linkermenu onder ‘Pagina’s’. In het Engels worden deze ‘Pages’ genoemd.

Pagina's in WordPress

Berichten in WordPress

Met WordPress berichten kunt u inhoud publiceren met een publicatiedatum. Berichten zijn dus geschikt om inhoud te publiceren die actueel en aan een bepaald tijdstip verbonden is.

Berichten zijn normaal gesproken te vinden op de nieuwspagina. Soms worden berichten ook gebruikt om blogs en aanbiedingen te plaatsen. Zowel nieuwsberichten als blogs en aanbiedingen zijn namelijk aan een bepaald tijdstip verbonden.

In WordPress zijn berichten te vinden in het linkermenu onder ‘Berichten’. In het Engels worden deze ‘Posts’ genoemd.

Berichten in WordPress

Overzicht: WordPress berichten en pagina’s

Het verschil tussen een WordPress bericht en een pagina staat overzichtelijk weergegeven in de onderstaande tabel.

PaginaBericht
Verbonden aan een tijdstipNeeJa
Geschikt voor:Algemene informatieActuele informatie
Voorbeelden:Over ons’, ‘Contactinformatie’, ‘Missie & Waarden’, ‘Geschiedenis’Nieuwsbericht’, ‘Aanbieding’, ‘Blog’, ‘Column’

Lees het volgende artikel of ga terug naar het overzicht van de serie ‘WordPress voor beginners‘.

Toe aan een nieuwe website?

Hayona is een bureau met 100% focus op online. Voor een groot aantal klanten ontwerpen we websites, verzorgen wij de online strategie of geven we trainingen. Ons werk is gericht op concrete doelen: meer klanten, meer leads, meer aanmeldingen, meer donateurs, meer leden.