Skip navigation Menu
Extra informatie

WordPress beveiligen: 6 eenvoudige tips

De populariteit van WordPress heeft een keerzijde: Ook bij hackers is WordPress populair. Hackers proberen uw site binnen te dringen via kleine foutjes in de code. Deze hacker kan uw site dan gebruiken om virussen te verspreiden of spam links te plaatsen naar een andere website. Hacken kan iedere website overkomen, want het gaat in de meeste gevallen geautomatiseerd. Om deze reden is het erg belangrijk om WordPress te beveiligen. Wij geven u graag 5 eenvoudige tips:

Houd de software up-to-date

Zowel voor WordPress zelf als voor de plug-ins verschijnen er regelmatig updates. Deze updates zijn er om foutjes in de code op te lossen en om nieuwe functies toe te voegen. Als u de laatste versie van de software gebruikt, loopt uw website dus minder risico om gehacked te worden.

Het updaten van WordPress is eenvoudig zelf te doen, maar u kunt dit natuurlijk ook laten doen door uw webbouwer. Hoe dan ook, het is verstandig om onderhoud aan de software in te plannen, zodat uw website altijd up-to-date is.

Kies een goede webhost

Voor de veiligheid van uw website is het belangrijk dat ook de software van de server altijd up-to-date is. Mochten er toch problemen ontstaan met uw website, dan bent u 100% afhankelijk van de webhost. Een betrouwbare en behulpzame partij is dus essentieel. Bezuinig niet op uw webhosting! Wij, online marketingbureau Hayona, adviseren Siteground voor WordPress hosting.

Gebruikersnaam ‘Admin’ vermijden

Standaard geeft WordPress de eerste gebruiker van de website de gebruikersnaam ‘Admin’. Hackers weten dit en zullen deze gebruikersnaam als eerste proberen bij het inbreken in een WordPress website. Om deze reden is het belangrijk dat de gebruikersnaam ‘Admin’ niet voorkomt op uw website. Als u zelf geen rechten heeft om gebruikers te verwijderen, bespreek dit dan met uw webbouwer.

Kies goede wachtwoorden

Het gebruik van zwakke wachtwoorden brengt de veiligheid van uw website in gevaar. Houd bij het kiezen van uw wachtwoord rekening met de volgende criteria:

  • Minimaal acht tekens
  • Gebruik hoofdletters, kleine letters en getallen
  • Kies een wachtwoord dat niet te voorspellen is: De naam van uw partner of bijvoorbeeld een vaste reeks op uw toetsenbord (123456) is gemakkelijk te raden.

Lees hier meer over sterke wachtwoorden.

Gebruik een virus-scanner

Uw computer kan besmet raken met een virus dat de wachtwoorden die u gebruikt opslaat en doorstuurt. Installeer een virusscanner (en zet deze aan) om te voorkomen dat uw wachtwoorden bekend worden bij kwaadwillenden.

Maak regelmatig een reservekopie (ook wel back-up)

Als uw website toch wordt gehacked, dan moet de schade zo beperkt mogelijk blijven. Daarom is het belangrijk dat u altijd een recente reservekopie van uw website beschikbaar heeft. Het is niet vanzelfsprekend dat er reservekopieën worden gemaakt door uw webhost. Bij sommige partijen moet u dit als losse dienst afnemen. Bij andere partijen moeten de back-ups handmatig worden gemaakt.

Toe aan een nieuwe website?

Hayona is een bureau met 100% focus op online. Voor een groot aantal klanten ontwerpen we websites, verzorgen wij de online strategie of geven we trainingen. Ons werk is gericht op concrete doelen: meer klanten, meer leads, meer aanmeldingen, meer donateurs, meer leden.