Skip navigation Menu
Extra informatie

Inloggen in WordPress

Dit is het eerste artikel in de serie ‘WordPress voor beginners’. In dit artikel leert u hoe u kunt inloggen in WordPress, hoe u kunt uitloggen in WordPress en hoe u kunt navigeren door WordPress heen.

Opmerking: Dit artikel is ook als video te bekijken op YouTube en op Interpedia

Inloggen in WordPress

Om in te loggen in WordPress gaat u in uw browser naar de adresbalk. In de adresbalk typt u de URL van uw website, gevolgd door een schuine streep (‘/’) en het woord ‘wp-login.php’ of het woord ‘wp-admin’. Vervolgens drukt u op [ENTER].

Inloggen in WordPress

 

U ziet nu het login scherm van WordPress. Als het goed is heeft uw webdesigner een gebruikersnaam en wachtwoord voor u aangemaakt.  Als u deze niet heeft, moet u deze nog even opvragen. Zonder gebruikersnaam en wachtwoord kunt u namelijk niet inloggen.

Login scherm WordPress

Navigeren in WordPress

Als u bent ingelogd komt u op het zogenoemde dashboard van WordPress. Dit is de plek waar de content van de website beheerd kan worden. De balk bovenin uw scherm is de WordPress toolbar (zie onderstaande afbeelding, blauw gemarkeerd). Deze toolbar wordt standaard overal op uw site en in WordPress weergegeven, zo lang u bent ingelogd.

WordPress website bekijken

De toolbar heeft een handige knop die ons in staat stelt vlot te schakelen tussen de website en WordPress. Om de website te bekijken gaat u met de muis op de website titel in de toolbar staan (zie bovenstaande afbeelding, rood gemarkeerd). Vervolgens klikt u op: ‘Site bekijken’.

Zoals u ziet blijft de toolbar in beeld, zelfs op de website zelf. Maakt u zich geen zorgen, deze toolbar is alleen zichtbaar voor gebruikers die zijn ingelogd. Gewone bezoekers krijgen deze nooit te zien. Om terug te gaan naar het WordPress dashboard, klikt u opnieuw op de website titel. U bent al ingelogd, dus u hoeft dat niet opnieuw te doen.

WordPress bewerken

Uitloggen in WordPress

Als u klaar bent met WordPress en u wilt uitloggen, dan beweegt u uw muis over uw gebruikersnaam rechtsboven in het scherm. Er verschijnt dan een uitklapmenu. U logt uit door op ‘Uitloggen’ te klikken.

WordPress uitloggen

Lees het volgende artikel of ga terug naar het overzicht van de serie ‘WordPress voor beginners‘.

 

Toe aan een nieuwe website?

Hayona is een bureau met 100% focus op online. Voor een groot aantal klanten ontwerpen we websites, verzorgen wij de online strategie of geven we trainingen. Ons werk is gericht op concrete doelen: meer klanten, meer leads, meer aanmeldingen, meer donateurs, meer leden.