Skip navigation Menu
Extra informatie

WordPress redirect instellen

301 verwijzingen (of 301 redirect) zijn essentieel voor zoekmachine optimalisatie. WordPress heeft van zichzelf geen redirect functie. In dit artikel leggen we uit hoe u verwijzingen kunt instellen met behulp van een WordPress redirect plug-in. Wilt u meer weten over het belang van 301 verwijzingen, lees dan het Interpedia artikel 301 verwijzing (301 redirect).

Installeer Simple 301 redirect plug-in

De WordPress plug-in Simple 301 redirects voegt een eenvoudige redirect functie toe aan uw WordPress installatie. Log in in WordPress en ga naar Plugins > Nieuwe plugin en zoek op Simple 301 redirects. De plug-in verschijnt bovenaan de zoekresultaten. Klik op Nu installeren, en vervolgens op Plugin activeren. 

Handmatig een 301 verwijzing instellen

U kunt nu een 301 redirect instellen via Instellingen > 301 Redirects. U ziet dan het volgende formulier:

Simple 301 redirect plug-in

Hier kunt u de verwijzing instellen. In het linkerveld geeft u de oude link op, zonder de domeinnaam. Bijvoorbeeld, /fietsen/onderhoud/. In het rechterveld geeft u de nieuwe link op, met de domeinnaam. Bijvoorbeeld, http://www.uwdomein.nl/fietsen/onderhoudsartikelen/. Om de verwijzing op te slaan klikt u op Instellingen opslaan.

WordPress redirect testen

Om er zeker van te zijn dat uw verwijzing goed werkt kunt u simpelweg naar de oude URL gaan om te kijken of uw daadwerkelijk wordt doorverwezen. Om te kijken of het type redirect goed staat kunt u gebruik maken van een Redirect tester (bijvoorbeeld: Redirect checker). Hiermee kunt u controleren of de redirect permanent is (301 redirect) of tijdelijk (302 redirect).

Meerdere 301 verwijzingen instellen

Soms is het nodig om heel veel verwijzingen tegelijkertijd instellen, bijvoorbeeld bij het verhuizen of vernieuwen van een website. In dit geval is bovenstaande methode erg tijdrovend. Er zijn manieren om grote hoeveelheden redirects in één keer in te stellen. Dit vereist alleen meer technische kennis. Informeer bij uw webbouwer naar de mogelijkheden (u kunt eventueel het artikel 301 verwijzing (301 redirect) meesturen als toelichting).

Toe aan een nieuwe website?

Hayona is een bureau met 100% focus op online. Voor een groot aantal klanten ontwerpen we websites, verzorgen wij de online strategie of geven we trainingen. Ons werk is gericht op concrete doelen: meer klanten, meer leads, meer aanmeldingen, meer donateurs, meer leden.