Skip navigation Menu
Extra informatie

Tekst opmaken in WordPress

Dit is het vijfde artikel in de serie ‘WordPress voor beginners’. WordPress heeft een gebruiksvriendelijke tekstbewerker ingebouwd die veel overeenkomsten heeft met populaire tekstbewerkers als Microsoft Word en Open Office. Hiermee kunt u gemakkelijk uw tekst opmaken in WordPress. In dit artikel behandelen we de belangrijkste functies van deze tekstbewerker.

  • De WordPress tekstbewerker is te vinden op de plek waar u uw pagina of bericht wijzigt. De tekstbewerker ziet er als volgt uit:

Tekst bewerken in WordPress

Tekst opmaken in WordPress

Het opmaken van tekst in WordPress is niet zo lastig. Om te laten zien wat de verschillende opmaak mogelijkheden zijn in WordPress selecteren we een aantal woorden. De eerste functies in de toolbar zijn ‘Vetgedrukt’, en ‘Cursief’.

Vet en cursief tekst opmaken in WordPress

Er zijn ook functies die van toepassing zijn op een hele paragraaf. Hiermee verzorgt u de opmaak van een hele paragraaf. Om dit te laten zien plaatsen we de cursor in een paragraaf met tekst. De hele paragraaf verandert in een citaat als we op het knopje “blockquote” klikken. Hetzelfde geldt voor het uitlijnen van een paragraaf.

Het bewerken van een paragraaf in WordPress

Opsommingen in WordPress

Opsommingen worden veel gebruikt in teksten voor het internet, omdat deze snel te lezen of te ‘scannen’ zijn. Als u op geordende lijst of ongeordende lijst klikt, verschijnt de eerste regel van uw opsomming. Na het typen van uw eerste regel, drukt u op [enter] om naar de volgende regel te gaan. Door twee keer op [enter] te drukken gaat u verder naar een normale paragraaf.

Lijsten opstellen in WordPress tekst

Lettertype veranderen in WordPress

Het is u misschien opgevallen dat u geen lettertypes of lettergroottes kunt wijzigen in de tekstbewerker van WordPress. Deze zijn beide al vastgelegd in het thema van uw website. Alle tekst die u schrijft in WordPress krijgt op de website dus automatisch het juiste lettertype en de juiste lettergrootte.

Aanpassingen bijwerken

Als u klaar bent met de opmaak van uw tekst, dan moet u op ‘bijwerken’ klikken om de wijzigingen zichtbaar te laten worden op de website.

Ga terug naar het overzicht van de serie ‘WordPress voor beginners‘.

Toe aan een nieuwe website?

Hayona is een bureau met 100% focus op online. Voor een groot aantal klanten ontwerpen we websites, verzorgen wij de online strategie of geven we trainingen. Ons werk is gericht op concrete doelen: meer klanten, meer leads, meer aanmeldingen, meer donateurs, meer leden.