Skip navigation Menu
Extra informatie

Contact Form 7 met Captcha

Contactformulieren op websites zijn gevoelig voor spam e-mails. Op internet zijn zogenoemde robots actief die geprogrammeerd zijn om formulieren op te sporen en in te vullen met ongewenste berichten. Om spam op formulieren tegen te gaan moeten de echte gebruikers onderscheiden worden van deze robots. Een manier om dat te doen is het toevoegen van een captcha op uw formulier.

Een captcha is een plaatje met daarin een stukje tekst. Gebruikers worden gevraagd om dit stukje tekst over te typen voordat ze het formulier kunnen versturen. Hieronder staat een voorbeeld van een Captcha:

Captcha voorbeeld

Contact Form 7 met captcha

In het artikel Contactformulier in WordPress is uitgelegd hoe u een contactformulier kunt toevoegen aan uw website met de plug-in ‘Contact Form 7’. In dit artikel laten we zien hoe u een captcha kunt toevoegen aan uw formulier. We gebruiken hiervoor een extra plugin, genaamd ‘Really Simple Captcha‘.

1. Installeer de plugin

Ga in het linkermenu naar ‘Plugins > Nieuwe plugin’ en zoek op ‘Really Simple Captcha’. De goede plugin wordt als eerste in de zoekresultaten getoond. Klik op ‘Nu installeren’ en vervolgens op ‘Plugin activeren’.

2. Captcha toevoegen aan een formulier

Ga in het linkermenu naar ‘Contact’ en kies het formulier waarin u de captcha wilt toevoegen. Bovenin het scherm ziet u de code’s die de opbouw van het formulier vormen. Voeg de volgende twee regels toe, zoals ook weergegeven in de onderstaande afbeelding:

<p>Om spam te voorkomen vragen we u de<br> onderstaande code over te typen. </p>
<p>[captchac captcha-1] [captchar captcha-1]</p>

Captcha toevoegen in Formulier

Klik vervolgens op ‘Opslaan’ om de wijzingen vast te leggen. Test het formulier grondig om zeker te weten dat alles werkt zoals het hoort.

Toe aan een nieuwe website?

Hayona is een bureau met 100% focus op online. Voor een groot aantal klanten ontwerpen we websites, verzorgen wij de online strategie of geven we trainingen. Ons werk is gericht op concrete doelen: meer klanten, meer leads, meer aanmeldingen, meer donateurs, meer leden.