Skip navigation Menu
Extra informatie

Werken met afbeeldingen in WordPress

Afbeeldingen uploaden

Om afbeeldingen op een pagina in een WordPress website te plaatsen, moeten deze eerst worden geupload naar WordPress. Dit kan op twee plaatsen. In de algemene mediabank of binnen de te bewerken pagina.

Afbeelding uploaden via mediabibliotheek WPMedia uploaden op pagina in WordPress

 

Hieronder staan de stappen om een afbeelding te uploaden binnen een te bewerken pagina.

 1. Geef de afbeelding een goede bestandsnaam vóór het uploaden; dit is belangrijk voor de vindbaarheid in Google
 2. Ga naar de pagina (of het bericht) waar de afbeelding geplaatst moet worden.
 3. Klik op de knop ‘Media toevoegen’ boven het tekstveld.
 4. Sleep de afbeelding in het nieuw geopende venster of klik onder het tabblad ‘Bestanden uploaden’ op de knop ‘Bestanden selecteren’.
 5. De afbeeldingen beginnen vervolgens automatisch met uploaden en komen in de ‘Mediabibliotheek’ te staan.

Je kunt uiteraard hetzelfde doen rechtstreeks in de Mediabibliotheek als je nog niet weet op welke pagina de afbeelding komt te staan of als de afbeelding op meerdere pagina’s wordt gebruikt.

Werken met afbeeldingen in WordPress

Alle afbeeldingen die geupload worden in een WordPress omgeving, komen in dezelfde Mediabibliotheek te staan. Het is daarom belangrijk om je afbeeldingen (en media bestanden) een relevante titel te geven, zodat deze ook zijn terug te vinden met behulp van de zoekfunctie. Dit maakt het werken met afbeeldingen in WordPress al een stuk makkelijker. Na het uploaden van een afbeelding verschijnt de afbeelding, met de optie aan de rechterkant om de afbeelding te bewerken. Hier kunnen onder andere een relevante titel en alt-tekst ingevuld worden. Vooral de alt-tekst is erg belangrijk voor de vindbaarheid van afbeeldingen in zoekmachines.

Afbeelding bewerken in WordPress

Afbeeldingen plaatsen in WordPress

005-afbeelding-plaatsenHieronder staan de stappen om een afbeelding te plaatsen op een pagina of in een bericht.

 1. Plaats de muis cursor op de plaats in de tekst waar de afbeelding moet komen te staan.
 2. Klik op de knop ‘Media toevoegen’ boven het tekstveld.
 3. Klik op de gewenste afbeelding in de Mediabibliotheek of upload een nieuwe afbeelding zoals hierboven beschreven staat.
 4. Onderaan in de rechterkolom staan nu een aantal opties voor het plaatsen van de afbeelding. Kies hier voor een gewenste uitlijning van de afbeelding, of het bestand een link is naar een groter formaat of andere pagina, en in welk formaat de afbeelding ingevoegd moet worden.
 5. Klik vervolgens op de knop ‘In pagina invoegen’.
 6. Vergeet aan het eind niet om de pagina in zijn geheel op te slaan door te klikken op de blauwe knop ‘Publiceren’ of ‘Bijwerken’. Meer over het beheren van pagina’s en berichten

De tekst staat niet mooi om de afbeelding heen in WordPress

Wat gaat er mis?

Soms levert het werken met afbeeldingen in WordPress problemen op. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat de afbeelding links of rechts uitgelijnd is, maar dat de tekst er niet op de juiste manier omheen staat (zie de afbeelding hieronder). Stuur in dit geval de volgende link naar de webbouwer van uw WordPress website: http://codex.wordpress.org/Wrapping_Text_Around_Images

006-afbeelding-wrap

Toe aan een nieuwe website?

Hayona is een bureau met 100% focus op online. Voor een groot aantal klanten ontwerpen we websites, verzorgen wij de online strategie of geven we trainingen. Ons werk is gericht op concrete doelen: meer klanten, meer leads, meer aanmeldingen, meer donateurs, meer leden.