Skip navigation Menu
Extra informatie

Berichten en pagina’s bewerken in WordPress

Dit is het vierde artikel in de serie ‘WordPress voor beginners’. Als uw website uitgroeit naar tientallen berichten en pagina’s, dan kan het lastig zijn om deze na verloop van tijd weer terug te vinden. Om deze reden geven we u graag een aantal handige tips hoe u pagina’s en berichten gemakkelijk kunt terugvinden in WordPress. Ook behandelen we in dit artikel hoe u deze vervolgens kunt bewerken en opslaan.

Opmerking: Dit artikel is ook als video beschikbaar op Youtube en Interpedia

Berichten opzoeken in WordPress

Berichten zijn in WordPress te vinden in het linkermenu onder ‘Berichten’. Als u de titel van het bericht weet dat u wilt opzoeken, kunt u gemakkelijk de zoekfunctie gebruiken.

Berichten zoeken in WordPress

Berichten zoeken in WordPress

De tabel met berichten is te sorteren op verschillende kolommen. Als u bijvoorbeeld de publicatiedatum weet van het bericht, dan kunt u het bericht vinden door de tabel te sorteren op publicatiedatum. Als u het bericht heeft gevonden dat u wilt bewerken, klikt u op de titel.

Berichten sorteren op datum in WordPress

Berichten sorteren op datum in WordPress

Een andere manier om een bericht op te zoeken is via de website. Als u op de pagina bent waar u het bericht volledig kunt lezen (dus niet op de overzichtspagina), dan klikt u op het knopje ‘bericht bewerken’ in de WordPress toolbar. Hiervoor moet u wel ingelogd zijn, anders is de toolbar niet zichtbaar.

De 'Bericht bewerken' knop in de WordPress toolbar

De ‘Bericht bewerken’ knop in de WordPress toolbar

Berichten bewerken in WordPress

Op de pagina die nu verschijnt kunnen we het bericht bewerken en aanvullen. Als u klaar bent klikt u op het knopje ‘bijwerken’. De wijzigingen die u heeft gemaakt zijn nu zichtbaar geworden op de website.

'Bericht bijwerken' in WordPress

‘Bericht bijwerken’ in WordPress

Pagina’s opzoeken en bewerken in WordPress

Het bewerken van pagina’s gaat op precies dezelfde manier als het bewerken van berichten: Pagina’s zijn in WordPress te vinden in het linkermenu onder ‘Pagina’s’. Ook hier kunt u de verschillende kolommen sorteren en kunt u gebruik maken van de zoekfunctie.

Pagina's opzoeken in WordPress

Pagina’s opzoeken in WordPress

Ook voor pagina’s is het mogelijk om via de site een bericht te bewerken. Hiervoor zoekt u de pagina op die u wilt bewerken, vervolgens klikt u op het knopje ‘pagina bewerken’ in de WordPress toolbar. Let erop dat u wel ingelogd moet zijn, anders is deze toolbar niet zichtbaar.

De 'Pagina bewerken' knop in de WordPress toolbar

De ‘Pagina bewerken’ knop in de WordPress toolbar

Pagina’s bewerken in WordPress

U kunt nu de pagina bewerken en aanvullen. Om de wijzigingen door te voeren klikt u op het knopje ‘bijwerken’. De wijzingen zijn nu zichtbaar op de website.

'Pagina bijwerken' in WordPress

‘Pagina bijwerken’ in WordPress

Lees het volgende artikel of ga terug naar het overzicht van de serie ‘WordPress voor beginners‘.

Toe aan een nieuwe website?

Hayona is een bureau met 100% focus op online. Voor een groot aantal klanten ontwerpen we websites, verzorgen wij de online strategie of geven we trainingen. Ons werk is gericht op concrete doelen: meer klanten, meer leads, meer aanmeldingen, meer donateurs, meer leden.