Onwaarheden over Ads
Er doen nogal wat cowboyverhalen de ronde over Ads. Zo zou degene die het meeste biedt, de beste posities krijgen en levert een eerste positie ‘luie’ bezoekers op die alleen maar geld kosten. Hierbij een opsomming van 6 veel voorkomende Ads fabeltjes.
1. Degene die het hoogste biedt, krijgt de beste positie.
De positie van een advertentie wordt bepaald door meerdere factoren. Niet alleen het bod, maar ook de kwaliteit van de advertentie is van belang voor de advertentiepositie. Een kwalitatief goede advertentie sluit aan bij het woord waarop gezocht wordt en leidt naar een pagina over hetzelfde onderwerp. De topposities worden daarom meestal bezet door advertenties van goede kwaliteit. Lees meer over het verbeteren van de kwaliteitsscore.
2. Ads is onnodig als je al een toppositie hebt in de onbetaalde resultaten.
Ads klikken zijn voor het grootste gedeelte extra. Uit onderzoek is gebleken dat Ads zo’n 89% extra klikken oplevert, naast de klikken via een toppositie in de onbetaalde resultaten.
3. Adverteren met Ads bezorgt mijn website betere posities in de onbetaalde resultaten.
Betaalde en onbetaalde posities hebben geen invloed op elkaar.
4. Ads heeft geen zin, want concurrenten klikken op je advertenties.
Ads maakt gebruik van klikfraude detectie. Wanneer er veel op de advertentie van een concurrent wordt geklikt, dan wordt dit bijna altijd herkent als klikfraude. Deze klikken worden automatisch gefilterd en er worden geen kosten in rekening gebracht bij de adverteerder. Daarnaast zijn er binnen Google specialistische teams actief die klikfraude opsporen.
5. Ads is te duur voor adverteerders met een klein budget.
Zoals bij punt 1 al is beschreven wordt de advertentiepositie met name bepaald door de relevantie van de advertentie voor de gebruiker. Daarnaast kan de kleine adverteerder het advertentiebudget optimaal benutten door specifieke, goed gerichte advertentiecampagnes op te zetten. Lees meer over het opzetten van gerichte advertentiegroepen.
6. Advertenties op de eerste positie leveren ‘luie’ bezoekers op.
Uit eigen onderzoek is gebleken dat dit niet klopt. De kosten voor een lead of sale zijn doorgaans niet hoger wanneer deze via een eerste positie tot stand gekomen zijn.