Skip navigation Menu
Extra informatie

H1 title of H1 tag voor SEO

De blauwe titel boven dit artikel is opgemaakt als een H1 titel, ook wel H1 tag genoemd. Net als in alle andere artikelen op InterPedia. Zoekmachines analyseren iedere pagina van een website om te beoordelen waar die pagina over gaat. Als in de belangrijke onderdelen van de pagina hetzelfde zoekwoord terugkomt dan weet de zoekmachine dat de betreffende pagina relevant is voor dat specifieke zoekwoord. Een pagina kan daarom ook maar geoptimaliseerd worden voor één zoekwoord of zoekterm. De H1 titel is voor SEO van groot belang.

De H1 titel komt in principe maar één keer voor

Als de H1 titel vaker dan één keer op een pagina voorkomt met allerlei verschillende termen, dan kan een zoekmachine nooit bepalen voor welke term die pagina relevant is. Het uitgangspunt is daarom één H1 titel per pagina waar het belangrijkste zoekwoord van die pagina in voorkomt, het liefst vooraan in de H1 titel.

Hoe maak je een H1 tag?

Als het goed is biedt het CMS (content management systeem) waarmee de website onderhouden wordt de mogelijkheid om de H1 tag of H1 titel te maken zonder dat daarvoor technische kennis nodig is. Soms is het eenvoudigweg een veld waar je de titel van de pagina invult en die wordt dan automatisch op de juiste manier opgemaakt. Soms moet je in de tekst editor een H1 kop kiezen op dezelfde manier zoals je in Word een Heading kiest. Het gevaar bij de laatste optie is dat je vaker dan één keer een H1 aanmaakt en dat is niet de bedoeling.

Heeft je website geen H1 tag of misschien meerdere H1 titels, neem dan contact op met je websitebouwer of CMS beheerder om dat aan te passen. Om goed gevonden te worden in Google is een goede H1 tag van heel groot belang.

Hoe scoort jouw site op vindbaarheid?

Om te ontdekken welke zoektermen voor jouw organisatie belangrijk zijn, voeren we een zoekwoordenonderzoek uit. Jouw producten en diensten, of synoniemen daarvan, dienen als input voor het onderzoek naar zoekvolumes.