Skip navigation Menu
Extra informatie

Google indexering checken

Een belangrijk hulpmiddel voor SEO is natuurlijk Google zelf. De zoekmachine biedt u allerlei handige functies om te kijken hoe uw site presteert. Type het volgende in het zoekveld van Google, waarbij u uiteraard ‘mijnsite’ vervangt door de URL van uw eigen website:

site:www.mijnsite.nl

Als resultaat ziet u de Google indexering van uw site en weet hoeveel en welke pagina’s door Google zijn geïndexeerd. Wilt u van één specifieke pagina of subdirectory weten of deze is geïndexeerd? Vervang het hoofddomein in bovenstaand voorbeeld dan door de URL van die specifieke pagina of subdirectory.

De indexering van uw website kunt ook analyseren in de Google webmasterhulpprogramma’s.

Wat kunt u doen met de Google indexering informatie?

Bij nieuwe sites of bij belangrijke wijzigingen is het handig om te weten wanneer Google deze wijzigingen of nieuwe pagina’s heeft overgenomen. Heeft u bijvoorbeeld 301 verwijzingen gemaakt dan is het goed om die even te checken op de juiste werking.

Heel belangrijk is ook om af en toe te controleren of er geen pagina’s geïndexeerd zijn die u liever niet in de zoekmachine wilt laten opnemen, zoals een registratiepagina of een loginpagina. Deze pagina’s dient u dan in de meta informatie een no-index te geven. Eventueel kunt u via de webmaster tools een verzoek indienen om de pagina uit de index te laten verwijderen.

Hoe scoort jouw site op vindbaarheid?

Om te ontdekken welke zoektermen voor jouw organisatie belangrijk zijn, voeren we een zoekwoordenonderzoek uit. Jouw producten en diensten, of synoniemen daarvan, dienen als input voor het onderzoek naar zoekvolumes.