Skip navigation Menu
Extra informatie

Google suggest

Terwijl u een zoekopdracht typt in Google verschijnen er automatisch suggesties. Handig voor de gebruikers omdat zij direct kunnen kiezen uit de juiste zoekterm zonder verder te typen. Dit heet Google Suggest of Google Autocomplete. Voor webmasters en SEO specialisten is deze informatie van onschatbare waarde omdat het laat zien op welke woorden mensen zoeken. Vooral als u op zoek bent naar de juiste woorden voor uw website is dit een snelle en eenvoudige manier om nieuwe ideeën op te doen.

Nieuwe zoekwoordcombinaties vinden met autocomplete

Beheert u bijvoorbeeld een website over bloemen en begint u dat woord te typen in Google dan verschijnen direct de suggesties ‘bloemen bestellen’, ‘bloemen bezorgen’, ‘bloemen versturen’ en ‘bloemen knutselen’. U weet dan zeker dat grote groepen mensen deze combinaties gebruiken in hun zoekopdrachten en u kunt ze gebruiken om speciale pagina’s voor te maken. Lees ook meer over SEO zoekwoorden.

Google suggest slim gebruiken

De handigste manier om nieuwe zoekwoordcombinaties te vinden is op alfabetische volgorde combinaties te proberen. Als we het woord ‘bloemen’ weer als voorbeeld gebruiken gaat het als volgt.

U typt in Google het woord ‘bloemen’ gevolgd door een spatie en dan de letter ‘a’. Er verschijnen dan vier suggesties:

Google suggest

Wanneer u bij deze suggesties nog niet het juiste woord ziet, dan kunt u in plaats van de letter ‘a’ verder gaan met de letter ‘b’, of met de combinatie ‘ab’. Dat laatste is vooral interessant bij woorden met een hoog zoekvolume zoals in dit voorbeeld het geval is. Er verschijnen dan andere interessante ideeën van Google suggest:

Google suggestAls u Google suggest op deze manier gebruikt vindt u zoekwoordcombinaties die u in staat stellen om goed te scoren in Google op een manier die precies past bij uw doelgroep. Heeft u een bloemenwinkel dan is het zo goed als onmogelijk om op de eerste pagina te komen in Google op het zoekwoord ‘bloemen’. Maar staat uw winkel in Abcoude, dan biedt de combinatie ‘bloemen Abcoude’ wel voldoende mogelijkheden. Hetzelfde geldt voor het woord ‘bloemenabonnement’. Het volume van deze zoekwoordcombinaties vindt u in de zoekwoordplanner van Google Ads.

Heeft u de beste zoekwoordcombinaties gevonden met Google suggest? Lees dan hier verder wat de beste manier is om uw website beter gevonden te laten worden.

Hoe scoort jouw site op vindbaarheid?

Om te ontdekken welke zoektermen voor jouw organisatie belangrijk zijn, voeren we een zoekwoordenonderzoek uit. Jouw producten en diensten, of synoniemen daarvan, dienen als input voor het onderzoek naar zoekvolumes.