Skip navigation Menu
Extra informatie

SEO plugins voor browsers

Er bestaat een zeer groot aantal extensies, plug-ins en tools voor de meest gebruikte browsers. Het is onmogelijk om ze allemaal te noemen en daarom geven wij hier een klein aantal suggesties.

SEO quake

Google Chrome – Firefox

De SEO quake extensie is ideaal voor een snelle scan van een webpagina. De geschreven tekst kan voor SEO getest worden, door te checken hoe vaak de keyword(s) erin voorkomen. Daarnaast ziet u de titel, meta-omschrijving, headings en de statuscode van de pagina. Ideaal van de SEO quake extensie is dat, met één druk op de knop het aantal externe, en interne links wordt weergeven. Download hier de extensie en bekijk alle mogelijkheden van de SEO quake.

Fatrank

Google Chrome – Google Play app – IOS app

Fat Rank is een extensie waarmee de positie van de webpagina in Google wordt bepaald. Zodra de (gratis) extensie aan de browser is toegevoegd kunt u per zoekwoord, per land, de positie zien. Fatrank controleert tot 100 posities. De Fatrank extensie kunt u hier downloaden.

SEOBook toolbar

Google Chrome – Firefox

De SEOBook toolbar extensie voegt een aantal handige functies toe aan uw Firefox browser. Zo maakt u snel een goede SEO analyse van een webpagina. Analyseer de HTML, de zoekwoorddichtheid en de pagerank. Handige tool die het proberen waard is. SEOBook biedt ook een rankchecker waarmee u de positie van uw site in Google kunt checken. Deze rankchecker is echter onbetrouwbaar vanwege het fenomeen ‘clustering’; Google clustert meerdere relevante pagina’s van websites en toont meestal maar één resultaat. De SEOBook rankchecker verwerkt dit niet goed zodat de resultaten van deze tool niet overeenkomen met wat de gebruikers zien in Google. De SEOBook Toolbar extensie download u hier.

Google Search Console

Alle browsers

De Search Console is een bekende en perfecte tool om te gebruiken voor SEO. Hiermee bekijkt u de zoekwoorden in Google waarbij de pagina wordt gevonden. Ook ziet u hier hoe vaak de pagina wordt vertoond, en hoe vaak erop wordt geklikt. Daarnaast vindt u hier de interne en externe links op de website, en de sites welke het meest naar uw website linken. De Search Console vindt u hier.

Keyword density checker van SEO review tools

Alle browsers

Net zoals de SEO quake extensie kunt u met deze tool kijken hoe vaak een bepaald woord voorkomt in de tekst. Het verschil met de SEO quake is dat u hiermee ook tekst kan controleren, in plaats van enkel een URL. Is de content nog niet online gezet, dan kan het met deze tool gecheckt worden. De keyword density checker vindt u hier.

Meer SEO plugins

Bezoek de Chrome webstore voor meer SEO plugins.

Is je technische SEO wel op orde?

Je website “SEO-proof” maken is geen eenmalige activiteit, maar een allesomvattend proces dat continu aandacht nodig heeft. En dat is het ook waard, want je kunt er jaren profijt van hebben. Niet alleen in de vorm van bezoekers, maar ook in de vorm van conversies. SEO zorgt voor maximale vindbaarheid op relevante termen voor de lange termijn.