Skip navigation Menu
Extra informatie

Pingdom tools – verbeter de snelheid van uw pagina

De snelheid van een webpagina is mede bepalend voor de positie van deze pagina in zoekmachines. Gebruikers hebben een hekel aan trage websites en dus zetten zoekmachines snelle sites het hoogst. Met Analytics kunt u al heel veel informatie verzamelen over de snelheid van uw website, maar Pingdom gaat nog ene stapje verder. Ga daarvoor naar de volgende website:

http:tools.pingdom.com

Vul uw eigen website in, dat kan de homepage zijn maar ook iedere andere pagina en klik op de knop ‘Test now”. Na een aantal seconden geeft deze Pingdom tool u een gedetailleerde analyse van uw pagina op alle punten die een rol spelen bij de laadsnelheid.

Misschien begrijpt u niet alle informatie, let dan op de belangrijkste onderdelen om daarmee te controleren of uw websitebouwer alles goed heeft ontwikkeld en ingericht. Als dat niet zo is kunt u met een verwijzing naar dit rapport zeggen dat er dingen verbeterd kunnen worden. Let daarbij op:

De vier getallen in het donkergrijze vlak bovenaan:

  • Kwaliteitsscore, bijvoorbeeld 88/100. Hoe hoger hoe beter.
  • Aantal ‘requests’; dat is het aantal keren dat er iets ‘opgehaald’ moet worden vanaf een server voordat de pagina geladen is. Hoe minder hoe beter.
  • De laadsnelheid. Hoe lager hoe beter, maar alles onder de 1,5 seconde is OK. Homepages of pagina’s met plaatjes mogen iets langzamer zijn, maar meer dan een seconde of drie wordt al minder.
  • De grootte van de pagina. Hoe minder hoe beter, maar met goede techniek en goede hosting mag een pagina best een tikje zwaarder zijn. Is een pagina traag dan is dit het eerste waar u naar kijkt; soms is de pagina gewoon te zwaar, bijvoorbeeld een paar MB. Is de pagina traag, maar absoluut niet te zwaar dan is er iets anders aan de hand.

Klik vooral ook op het tabblad ‘performance grade’. Daarop ziet u u mooi visueel weergegeven wat de kwaliteitsscore precies is op een aantal onderdelen.

Wijs uw websitebouwer of online bureau op de resultaten van de Pingdom tools en neem geen genoegen met een lage kwaliteit website!

Hoe vindbaar ben jij?

Met Search Engine Optimization (SEO) zorg je ervoor dat je website, dus je organisatie, goed gevonden wordt in zoekmachines zoals Google. Het liefst behaal je natuurlijk met zo veel mogelijk zoektermen een nummer-1 positie! Maar is dat het doel? Uiteindelijk wil je dat zoekmachineoptimalisatie je doelgroep helpt en kwalitatieve bezoekers oplevert.