Skip navigation Menu
Extra informatie

Google Analytics SEO rapporten

Misschien wel de belangrijkste instrumenten om inzicht te krijgen in de prestaties van uw website in zoekmachines vindt u in Google Analytics.

Analytics rapporten over snelheid

In Analytics vindt u in het menu Gedrag/Sitesnelheid enkele belangrijke rapporten over de prestaties van uw website met betrekking tot de snelheid; één van de factoren die mede bepalend zijn voor uw posities in Google. Trage websites zijn vervelend voor de bezoekers en daarom beloont Google snelle sites. Gebruik deze rapporten om te analyseren welke pagina’s te traag zijn en waar u verbeteringen kunt bereiken.

Verkeersbronnen

Gebruik de verschillende rapporten over verkeersbronnen om te ontdekken waar uw bezoekers vandaan komen en welk deel uit de onbetaalde (organische) zoekresultaten komt. Beoordeel of dat deel hoger zou kunnen zijn, het gedaald is of misschien juist gestegen. Hiervoor zijn geen vaste richtlijnen te geven omdat de situatie van iedere website weer anders is, maar investeren in SEO levert altijd resultaat op en geeft de meeste ROI.

Zoekmachine optimalisatie rapporten

Klik in het menu op Verkeersbronnen/Zoekmachineoptimalisatie om de rapporten te zien die alle details tonen over SEO. Om deze SEO rapporten te kunnen zien moet u eerst een koppeling maken tussen uw Analytics account en de Webmasterhulpprogramma’s. Is die koppeling er nog niet dan ziet u in Analytics een knop waarop u kunt klikken en in een paar eenvoudige stappen die koppeling kunt maken. Hiervoor is het wel nodig dat u de nieuwe asynchrone trackingcode op de juiste plaats (de <head>) van uw site heeft geplaatst. Is dat niet het geval, neem dan contact op met uw webbouwer.

Hoe vindbaar ben jij?

Met Search Engine Optimization (SEO) zorg je ervoor dat je website, dus je organisatie, goed gevonden wordt in zoekmachines zoals Google. Het liefst behaal je natuurlijk met zo veel mogelijk zoektermen een nummer-1 positie! Maar is dat het doel? Uiteindelijk wil je dat zoekmachineoptimalisatie je doelgroep helpt en kwalitatieve bezoekers oplevert.