Skip navigation Menu
Extra informatie

Keyword tool van Google

Het vinden van de juiste zoekwoorden is van essentieel belang voor zoekmachineoptimalisatie. Maar hoe vind je de beste zoekwoorden? Google helpt u daarbij op allerlei manieren en één van de meest gebruikte instrumenten is de keyword tool. Dit programma geeft gedetailleerde informatie over zoekwoorden, hoe vaak er op een woord wordt gezocht in een bepaald land, in een specifieke taal en op specifieke apparaten en hoe groot de concurrentie is in Adwords. Daarnaast geeft de keyword tool uitgebreide ideeën en suggesties voor andere gerelateerde zoekwoorden.

Maar, de keyword tool die voor iedereen toegankelijk was bestaat niet meer en is door Google vervangen door de zoekwoordplanner. Dat betekent concreet dat u een Adwords account moet hebben om gebruik te kunnen maken van dit belangrijke instrument voor het vinden van de juiste zoekwoorden.

De keyword tool is vervangen door de zoekwoordplanner; lees hier de introductie

Heeft u nog geen Adwords account, lees dan hier alles over Adwords en hoe u zelf campagnes kunt opzetten. Wilt u geen Adwords gebruiken of heeft u geen toegang tot een account? Dan zijn er nog enkele alternatieven om de juiste zoekwoorden te vinden: