Skip navigation Menu
Extra informatie

SEO Developer tools in Google Chrome

Organisaties waarvoor gevonden worden in Google van essentieel belang is zullen proberen het uiterste te doen om betere posities te krijgen. Dat begint natuurlijk bij goede content die aansluit bij de behoefte van hun doelgroepen, maar ook technische aspecten kunnen daarbij een rol spelen. Speciaal voor ontwikkelaars en technische webmasters heeft Google in hun browser Chrome een aantal belangrijke hulpmiddelen beschikbaar gesteld; de Developer Tools.

Hulpprogramma’s voor ontwikkelaars

U vindt de developer tools in het menu van Google; klik op drie puntjes helemaal rechts bovenin, ga met uw muis naar ‘Meer hulpprogramma’s’ in het menu en vervolgens naar ‘Hulpprogramma’s voor ontwikkelaars’. In de onderste helft van het scherm ziet u nu de instrumenten om een webpagina op allerlei technische aspecten te analyseren. U kunt hier ook nieuwe functies aan toevoegen zoals de plugin voor het meten van de snelheid van de pagina: Pagespeed Insights.

Snelheid

Van alle technische aspecten van een website is snelheid de enige echte bepalende factor in SEO. InterPedia adviseert daarom om uw technische inspanningen vooral te richten op het sneller maken van de website. Lees daarvoor ook het artikel over het verbeteren van de website snelheid.

 

Hoe vindbaar ben jij?

Met Search Engine Optimization (SEO) zorg je ervoor dat je website, dus je organisatie, goed gevonden wordt in zoekmachines zoals Google. Het liefst behaal je natuurlijk met zo veel mogelijk zoektermen een nummer-1 positie! Maar is dat het doel? Uiteindelijk wil je dat zoekmachineoptimalisatie je doelgroep helpt en kwalitatieve bezoekers oplevert.