Skip navigation Menu
Extra informatie

Google+ pagina in zoekresultaten van Google

Update: vanaf april 2019 is Google+ niet meer actief. Lees het artikel van Google hier, over de beëindiging van Google+.

Wanneer gebruikers iets zoeken in Google, kunnen aan de rechterkant recente berichten, video’s of foto’s van Google+ getoond worden. Dit werkt alleen wanneer er een koppeling is gemaakt tussen een Google+ pagina en de betreffende website.  Bedrijven en organisaties maken gebruik van deze mogelijkheid om de zichtbaarheid in Google te vergroten.

Google+ pagina in Google

Een Google+ pagina wordt alleen getoond als een zoekresultaat zeer relevant is. Zo kan een zoekresultaat zeer relevant zijn wanneer er op de bedrijfsnaam gezocht wordt.

Deze Google+ informatie wordt niet zomaar in Google getoond. Het vereist een koppeling waarbij het eigendom van de website en de Google+ pagina moet worden bewezen. Dit gaat het makkelijkst via de Google Webmaster Tools.

Google+ pagina in Google: koppelen met Google Webmaster Tools

  • Controleer in Google Webmaster Tools of de website geverifieerd is.
  • Wees er zeker van dat hetzelfde Google account gebruikt wordt voor Google Webmaster Tools en Google+.
  • De laatste stap is simpel: Ga in Google+ naar de bedrijfspagina en geef de URL van de website op bij het kopje ‘links’. Via Google Webmaster Tools account wordt het eigendom direct geverifieerd, waarna de koppeling voltooid is.
Doelen behalen met social media en advertising?

Wil je de socialmediastrategie van je organisatie naar een hoger niveau tillen? Daar helpen onze marketeers je graag bij. We brengen advies uit over je socialmediabeleid, bedenken samen een creatieve contentstrategie en ontwikkelen doelgerichte advertentiecampagnes. Wij kunnen je social media (advertising) uit handen nemen, óf jouw team erin trainen.