Skip navigation Menu
Extra informatie

Google+ pagina in zoekresultaten van Google

Update: vanaf april 2019 is Google+ niet meer actief. Lees het artikel van Google hier, over de beëindiging van Google+.

Wanneer gebruikers iets zoeken in Google, kunnen aan de rechterkant recente berichten, video’s of foto’s van Google+ getoond worden. Dit werkt alleen wanneer er een koppeling is gemaakt tussen een Google+ pagina en de betreffende website.  Bedrijven en organisaties maken gebruik van deze mogelijkheid om de zichtbaarheid in Google te vergroten.

Google+ pagina in Google

Een Google+ pagina wordt alleen getoond als een zoekresultaat zeer relevant is. Zo kan een zoekresultaat zeer relevant zijn wanneer er op de bedrijfsnaam gezocht wordt.

Deze Google+ informatie wordt niet zomaar in Google getoond. Het vereist een koppeling waarbij het eigendom van de website en de Google+ pagina moet worden bewezen. Dit gaat het makkelijkst via de Google Webmaster Tools.

Google+ pagina in Google: koppelen met Google Webmaster Tools

  • Controleer in Google Webmaster Tools of de website geverifieerd is.
  • Wees er zeker van dat hetzelfde Google account gebruikt wordt voor Google Webmaster Tools en Google+.
  • De laatste stap is simpel: Ga in Google+ naar de bedrijfspagina en geef de URL van de website op bij het kopje ‘links’. Via Google Webmaster Tools account wordt het eigendom direct geverifieerd, waarna de koppeling voltooid is.