Skip navigation Menu
Extra informatie

Google Analytics dashboard delen

Het Google Analytics dashboard is een handig instrument bij het delen van informatie; dashboards zijn flexibele rapportages die afgestemd kunnen worden op de vragen van directies, management, webredacties, enzovoort. Lees meer over het inrichten van een Analytics Dashboard. In dit artikel wordt uitgelegd hoe Analytics gebruikers een Analytics Dashboard kunnen delen met anderen.

Tip: Download Gratis Analytics dashboards voor je account.

  • Meld je aan bij Analytics (analytics.google.com)
  • Ga in het linkermenu naar de ‘dashboards‘ onder ‘aanpassing.
  • Open vervolgens het dashboard dat je wilt delen.
  • Boven het dashboard, onder de titel van je dashboard staat de button ‘delen’. Klik op ‘delen’ gevolgd door ‘Templatelink delen’
  • Kopieer de URL die verschijnt en verzend deze vervolgens naar een andere Analytics gebruiker.

De button Dashboard delen is alleen beschikbaar voor zelfgemaakte dashboards. Het standaard dashboard van Google Analytics is niet te wijzigen en of te delen. Let er daarnaast op dat je alleen de opbouw van het dashboard deelt: Alleen het frame met widgets, statistieken en dimensies wordt gekopieerd, niet de gegevens van je site.

Tip: Supermetrics voor Google Analytics Dashboards

Wil je gegevens van Facebook Ads of Bing Ads in Google Analytics zien, op dezelfde manier als Google Ads? Gebruik dan Supermetrics Uploader! Gratis trial versie beschikbaar met volledige functionaliteit.

Wat zeggen de cijfers?

Waarom werkt je marketing goed? En waarom soms ook niet? Statistiekenanalyse is een onmisbaar onderdeel in iedere marketingstrategie. Dankzij data-analyse kun je optimaliseren, bijsturen, gegronde keuzes maken en meer effect behalen. Onze marketeers helpen je daarbij.