Skip navigation Menu
Extra informatie

Advertentiegroep maken in Ads

Een advertentiegroep maakt deel uit van een campagne. Een advertentiegroep die gericht is op de Google zoekmachine bevat altijd één of meerdere zoekwoorden en één of meer advertenties. Probeer een advertentiegroep op te zetten rond een specifiek thema, omdat dit doorgaans meer klikken en meer rendement oplevert. Lees meer over het aanbrengen van focus in advertentiegroepen. Hieronder wordt stap voor stap uitgelegd hoe een advertentiegroep aangemaakt kan worden.

Log in op Ads en klik in het menu op ‘advertentiegroepen‘. Klik vervolgens op de button met het plusje om een nieuwe advertentiegroep te maken. Als er nog geen campagne gekozen is, wordt er gevraagd om een campagne te selecteren.

Advertentiegroep maken in Ads

In het volgende scherm voeg je de advertentienaam en zoekwoorden toe. Geef in de eerste plaats een betekenisvolle naam aan de advertentiegroep.

Advertentienaam en zoekwoorden toevoegen in Ads

De volgende stap is om de advertentie te maken. Schrijf de advertentietekst en laat daarbij het belangrijkste zoekwoord in de tekst terugkomen. Lees meer over het schrijven van een goede advertentietekst en het kiezen van de juiste zoekwoorden. Voeg 3 advertenties toe in de advertentiegroep, zodat Google kan testen welke advertentie het beste presteert. Voeg vervolgens nog extensies toe aan de advertentiegroep om je advertenties te verbeteren.

Advertenties schrijven in Ads

Online advertising met Google Ads?

Wil jij Google Ads Search, Display of Shopping inzetten? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden van YouTube en Bing? Neem contact op over online advertising!

Meer artikelen in deze categorie