Skip navigation Menu
Extra informatie

Zoekwoorden Google Ads kiezen

Zoekwoorden zijn termen die door een adverteerder worden opgegeven in Ads. Als een zoekwoord overeenkomt met wat er wordt ingevoerd in Google, wordt er een advertentie getoond. Als een adverteerder bijvoorbeeld vakanties verkoopt, dan kan hij ‘Griekenland vakanties’ als zoekwoord toevoegen aan Ads. Zodra iemand op deze term zoekt, wordt zijn advertentie getoond. Om er achter te komen op welke relevante zoekwoorden wordt gezocht, moet je eerst een zoekwoordenonderzoek uitvoeren. In dit artikel wordt uitgelegd hoe goede zoekwoorden gevonden kunnen.

Tip 1: Vind zoekwoorden met Google autocomplete: typ een woord in de zoekbalk van Google. Google toont onder de zoekbalk een lijst met suggesties. Hierin kan je relevante zoekwoorden vinden.

Tip 2: Gebruik een underscore in Google autocomplete. Google zal op plaats van de underscore suggesties tonen.

zoekwoorden kiezen

Tip 3: Vind gerelateerde zoekwoorden. Voer een zoekopdracht in in Google en bekijk onderaan de pagina zoekresultaten het overzicht van gerelateerde zoekwoorden. Ook dit zijn zoekwoorden die relevant kunnen zijn.

Tip 4: Gebruik de zoekwoordplanner om gerelateerde zoekwoorden en zoekvolumes te vinden. Lees hier meer over de zoekwoordplanner.

Kun je meer uit je budget halen?

In een Google Ads Search-campagne is het optimalisatieproces enorm belangrijk. Op basis van de resultaten stellen we doorlopend onze biedstrategie, ook wel bid management, bij. Zo zetten we meer budget in op bepaalde termen en momenten, en sluiten we anderen juist uit. Alles om de cost per click (CPC) te verlagen en de return on investment (ROI) en gewenste conversies te verhogen!