Skip navigation Menu
Extra informatie

Facebook targeting bepalen

Wil je gaan adverteren op Facebook? Ben je je doelgroep aan het bepalen en kom je er niet helemaal uit? Wij zetten een aantal belangrijke tips voor je op een rij. Tips rondom Facebook targeting en je doelgroep voor Facebook advertenties bepalen.

Facebook doelgroep bepalen

Voordat je aan de slag gaat met het opzetten van een campagne op Facebook, is het belangrijk dat je de doelgroep bepaalt. Wie wil je bereiken? Aan wie wil je de Facebook advertenties laten zien? Zet dit voor jezelf op papier en laat dit eventueel ook door collega’s bekijken en aanvullen.

Facebook targeting kiezen

Binnen het advertentieaccount van Facebook is er een heel aantal mogelijkheden voor targeting waar je gebruik van kunt maken. We zetten ze hier eerst kort onder elkaar, en komen er dan per targeting uitgebreider over te spreken. Binnen een advertentieset heb je de volgende mogelijkheden om je doelgroep te bepalen:

Naast bovengenoemde Facebook targeting mogelijkheden; is er nog een aantal mogelijkheden die binnen het Facebook Business Account onder Doelgroepen vallen. Doelgroepen zoals:

  • Aangepaste doelgroepen; ook wel Remarketing genoemd
  • Vergelijkbare doelgroepen; ook wel Lookalikes genoemd
  • Opgeslagen doelgroepen

Meer weten over bovenstaande doelgroepen? In dit artikel vertellen we je er meer over!

Tips rondom Facebook targeting

Nu je alle opties hebt doorgenomen en weet wat er allemaal mogelijk is, zetten we een aantal tips voor je op een rij zodat je straks direct aan de slag kunt.

  • Maak in de naam van de advertentieset duidelijk wat de doelgroep voor deze advertentieset is. Zodat als je de campagne gaat beheren, direct duidelijk is welke doelgroep in welke advertentieset zit.
  • Test verschillende kleinere doelgroepen, door de doelgroep op te splitsen in kleinere doelgroepen per advertentieset. Maak bijvoorbeeld een onderscheid tussen mannen en vrouwen, of tussen 25-35 jarigen en 36-45 jarigen. Zo kan je tijdens het beheer van de campagne testen wat er binnen jouw doelgroep beter werkt.
  • Maak aparte advertentiesets gericht op verschillende plaatsingen. Zo kan je eenvoudig zien of jouw advertentie beter scoort op bijvoorbeeld Facebook of Instagram.