Skip navigation Menu
Extra informatie

Website snelheid is belangrijk voor de positie in Google

De bedrijfsfilosofie van Google is samengevat in tien principes en één daarvan luidt: ‘Snel is beter dan langzaam’. Logisch, want korte laadtijden bevorderen de gebruikerservaring en werken door in het succes van je website. Om een goede positie te behalen in Google is het daarom essentieel dat je website snel laadt; dit bevordert niet alleen je positie in Google, maar ook de prijs die je betaalt voor Ads advertenties. Het meten van de website snelheid vereist géén aanpassing van de Google Analytics trackingcode.

Wat kun je ermee?

Ontdek met de sitesnelheid rapporten van Google Analytics wat de zwakke punten zijn van je website. Heb je dit al gedaan? Lees dan de concrete tips voor het verbeteren van de website snelheid.

Hoe vindbaar ben jij?

Met Search Engine Optimization (SEO) zorg je ervoor dat je website, dus je organisatie, goed gevonden wordt in zoekmachines zoals Google. Het liefst behaal je natuurlijk met zo veel mogelijk zoektermen een nummer-1 positie! Maar is dat het doel? Uiteindelijk wil je dat zoekmachineoptimalisatie je doelgroep helpt en kwalitatieve bezoekers oplevert.