Skip navigation Menu
Extra informatie

Website aanmelden bij Google

Er zijn verschillende manieren om een website zichtbaar te krijgen in de zoekmachines. In dit artikel een aantal tips om uw website snel in de zoekmachineresultaten te krijgen.

Website aanmelden door links op andere websites te plaatsen

De beste manier om een nieuwe website aan te melden bij Google, is door links te plaatsen naar deze website. Maak potentiële bezoekers bekend met uw nieuwe website via social media, blogs, nieuwssites, startpagina’s, partnerwebsites of websites van leveranciers, etc.

De crawlers van Google en andere zoekmachines komen vaak langs populaire websites om nieuwe content te ontdekken. Wanneer er een link naar uw site op een populaire website staat, kan uw eigen site dan ook razendsnel al in de zoekmachines terecht komen.

Website aanmelden via Google search console

U kunt ook zelf een website toevoegen aan Google door een verzoek te plaatsen:

www.google.nl/addurl

Website aanmelden met XML Sitemap

Wanneer uw site is aangemeld voor de Google Search Console, kunt u een XML-Sitemap toevoegen. Een XML-Sitemap is een lijst van alle pagina’s op uw website. Vaak kan een CMS dit zelf, maar er zijn ook diverse tools waar mee u een sitemap kunt genereren. Navigeer in Google Search Console naar ‘index’ > Sitemaps’ en voer de url van de locatie van de sitemap in.

Website aanmelden door feed aan te bieden

U kunt uw website ook in de zoekmachines krijgen door een ‘datafeed’ aan te bieden. U kunt bijvoorbeeld uw nieuwsberichten bij Google News aanbieden. Vaak wordt de website dan zichtbaar op diverse websites en komt vervolgens in de index van Google te staan.

Aanmelden Google News

Is je technische SEO wel op orde?

Je website “SEO-proof” maken is geen eenmalige activiteit, maar een allesomvattend proces dat continu aandacht nodig heeft. En dat is het ook waard, want je kunt er jaren profijt van hebben. Niet alleen in de vorm van bezoekers, maar ook in de vorm van conversies. SEO zorgt voor maximale vindbaarheid op relevante termen voor de lange termijn.