Skip navigation Menu
Extra informatie

Google afbeeldingen meten in Google Analytics

Doorgaans ligt de focus van zoekmachine optimalisatie op de standaard zoekmachine van Google. Daarbij wordt Google afbeeldingen vaak over het hoofd gezien. En dat is onterecht, want Google afbeeldingen is een populaire zoekmachine die veel relevant verkeer naar je site kan opleveren. Om een goede positie te bereiken in Google afbeeldingen is optimalisatie van afbeeldingen erg belangrijk.

Update: het verkeer via afbeeldingen in Google kan niet meer worden bijgehouden in Google Analytics. Lees hier het bericht van Google over deze wijziging.

Google afbeeldingen meten in de Search Console

De prestaties van afbeeldingen in Google vind je wel in de Search Console. In het rapport ‘Prestaties’ kies je links bovenin bij het zoektype voor ‘Afbeelding’ of ‘Videobestanden’. Lukt het niet in Google Chrome? Probeer het dan in Firefox.

Search Console resultaten van de afbeeldingen in Google

Afbeeldingsresultaten bekijken in de Search Console

Daarna kan je de prestaties van de afbeeldingen, in vertoningen en klikken. Je ziet hier niet om welke afbeelding het gaat, maar op welke pagina de afbeelding staat. Door op Google de juiste zoekopdracht in te voeren zie je om welke afbeelding het gaat.

Resultaten afbeeldingen bekijken in de Search Console

Prestaties van afbeeldingen bekijken in Search Console

Wat zeggen de cijfers?

Waarom werkt je marketing goed? En waarom soms ook niet? Statistiekenanalyse is een onmisbaar onderdeel in iedere marketingstrategie. Dankzij data-analyse kun je optimaliseren, bijsturen, gegronde keuzes maken en meer effect behalen. Onze marketeers helpen je daarbij.