Skip navigation Menu
Extra informatie

Welke bedrijven bezoeken mijn site?

In Google Analytics kun je achterhalen welke bedrijven je site bezoeken. En dat niet alleen, je kunt ook eenvoudig nagaan hoe lang ze op je site bleven en welke pagina’s daarbij bekeken werden. Dit levert waardevolle profielschetsen op van potentiële klanten (prospects) die zeer bruikbaar zijn voor sales.

Google Analytics registreert de serviceproviders van je bezoekers. Meestal zijn dit de bekende consumentenserviceproviders, zoals Xs4all, Ziggo of KPN. Bedrijven maken echter vaak gebruik van een eigen bedrijfsnetwerk waarin ze de bedrijfsnaam vermelden. En dat kun je terugvinden in Analytics. Volg de onderstaande instructies om antwoord te krijgen op de vraag “Welke bedrijven bezoeken mijn site?”.

Haal consumenten uit je rapportages

Haal eerst consumenten uit je rapportages met een geavanceerd segment. Klik daarvoor op onderstaande link en kopieer het segment naar één van je profielen. Klik vervolgens op de button die in onderstaande afbeelding wordt weergegeven, selecteer een segment en sla je keuze op.

Segmenten Google Analytics

Nadat het geavanceerde segment is geactiveerd worden alleen statistieken weergegeven van bezoekers die afkomstig zijn van bedrijfsnetwerken. In het rapport netwerken kun je zien welke bedrijven dit precies zijn: Klik in het menu op Doelgroep/technologie/netwerken.

Vervolgens wordt een overzicht gegeven van bedrijven die de site bezochten.

Bedrijven in Google Analytics

Wat zeggen de cijfers?

Waarom werkt je marketing goed? En waarom soms ook niet? Statistiekenanalyse is een onmisbaar onderdeel in iedere marketingstrategie. Dankzij data-analyse kun je optimaliseren, bijsturen, gegronde keuzes maken en meer effect behalen. Onze marketeers helpen je daarbij.