Skip navigation Menu
Extra informatie

Wat is het aantal website bezoekers?

In Google Analytics wordt het aantal website bezoekers bijgehouden. In dit artikel wordt uitgelegd waar deze informatie teruggevonden kan worden. Lees daarnaast welke bezoekers rapporten Google Analytics nog meer bevat! Wil je nog meer weten over Google Analytics? Volg dan een training.

1. Meld je aan bij Google Analytics en kies een profiel.

Profiel kiezen in Google Analytics

Profiel kiezen in Google Analytics

2. In het scherm dat verschijnt, wordt bezoekersinformatie weergegeven. Let erop dat deze informatie geldt voor de gekozen periode. De standaardperiode beslaat de afgelopen 30 dagen. Dit kan naar wens ingesteld worden, bijvoorbeeld per maand zodat het aantal bezoekers per maand gemeten wordt. Klik voor het aanpassen van de periode op de data die rechtsboven in het scherm staan. Kies vervolgens in de kalender een begin -en einddatum. Zodra op ‘toepassen’ wordt geklikt verschijnt een bezoekersrapport dat is afgestemd op de gekozen periode.

Periode selecteren in Google Analytics

Periode selecteren in Google Analytics

Verhoog het aantal website bezoekers

Er zijn belangrijke verschillen tussen het aantal sessies (vroeger: bezoeken), het aantal gebruikers (vroeger: unieke bezoekers) en het aantal paginaweergaves. In Analytics kunt u al deze informatie beoordelen en er conclusies aan verbinden voor verbeteringen van uw website. Zo kunt u bekijken waar de bezoekers vandaan komen, hoelang ze op uw website blijven, hoeveel pagina’s ze bekijken, op welke termen ze in Google gezocht hebben voordat ze op uw website kwamen en nog veel meer. U kunt tevens beoordelen of het aantal website bezoekers groeit of juist niet.