Skip navigation Menu
Extra informatie

Wat is het aantal websitebezoekers?

In Google Analytics wordt het aantal websitebezoekers bijgehouden. In dit artikel wordt uitgelegd waar deze informatie teruggevonden kan worden. Lees daarnaast welke bezoekers rapporten Google Analytics nog meer bevat! Wil je nog meer weten over Google Analytics? Volg dan een training.

1. Meld je aan bij Google Analytics en selecteer het juiste account, de property en dataweergave. De homepagina van de weergave verschijnt nu.

2. In het scherm dat verschijnt, wordt de eerste bezoekersinformatie weergegeven. Let erop dat deze informatie geldt voor de gekozen periode die je rechtsboven in het scherm kan selecteren. De standaardperiode beslaat de afgelopen 30 dagen. Klik voor het aanpassen van de periode op de data die rechtsboven in het scherm staan. Kies vervolgens in de kalender een begin -en einddatum. Zodra op ’toepassen’ wordt geklikt verschijnt een bezoekersrapport dat is afgestemd op de gekozen periode.

Tip: Facebook Ads bezoekers in Google Analytics

Wil je gegevens van Facebook Ads of Bing Ads in Google Analytics zien, op dezelfde manier als Google Ads? Gebruik dan Supermetrics Uploader! Gratis trial versie beschikbaar met volledige functionaliteit.

Verhoog het aantal websitebezoekers

Er zijn belangrijke verschillen tussen het aantal sessies, het aantal gebruikers en het aantal paginaweergaven. In Analytics kunt u al deze informatie beoordelen en er conclusies aan verbinden voor verbeteringen van uw website. Zo kunt u bekijken waar de bezoekers vandaan komen, hoelang ze op uw website blijven, hoeveel pagina’s ze bekijken, op welke termen ze in Google gezocht hebben voordat ze op uw website kwamen en nog veel meer. U kunt tevens beoordelen of het aantal websitebezoekers groeit of juist niet.

Wat zeggen de cijfers?

Waarom werkt je marketing goed? En waarom soms ook niet? Statistiekenanalyse is een onmisbaar onderdeel in iedere marketingstrategie. Dankzij data-analyse kun je optimaliseren, bijsturen, gegronde keuzes maken en meer effect behalen. Onze marketeers helpen je daarbij.