Skip navigation Menu
Extra informatie

Google Analytics account aanmaken

Iedere website beheerder kan in principe gebruik maken van Analytics. Daarvoor moet natuurlijk eerst een Analytics account aangemaakt worden. In dit artikel wordt in zes eenvoudige stappen uitgelegd hoe je een Google Analytics account aanmaakt.

Stap 1: Beschikt u over een Google account? Ga dan naar stap vier. Zo niet, klik dan op deze link.

Stap 2: Voer in het verschenen scherm uw huidige e-mailadres in en bedenk een wachtwoord voor het Google account dat u gaat maken. Dit hoeft dus niet het wachtwoord van het e-mailadres te zijn! Vul de overige vragen in en klik onderaan op ‘Ik ga akkoord, maak mijn account’.

Stap 3: Er wordt nu een bericht gestuurd naar het e-mailadres dat u heeft opgegeven. Open het bericht en klik op de link die erin staat.

Stap 4: Ga naar Google Analytics.

Stap 5: Klik links in het scherm op ‘sign up’.

Stap 6: Voer in het volgende scherm een accountnaam en de URL van uw website (bijvoorbeeld: www.mijnwebsite.nl) in. Stel de tijdzone en locatie in op Nederland (belangrijk!). Klik tenslotte op ‘create account’. Gefeliciteerd, u heeft een Google Analytics account gemaakt!

Wat zeggen de cijfers?

Waarom werkt je marketing goed? En waarom soms ook niet? Statistiekenanalyse is een onmisbaar onderdeel in iedere marketingstrategie. Dankzij data-analyse kun je optimaliseren, bijsturen, gegronde keuzes maken en meer effect behalen. Onze marketeers helpen je daarbij.