Skip navigation Menu
Extra informatie

Gebruikersbeheer in Google Analytics

In Google Analytics kun je gebruikers rechten geven op het niveau van een account, property en dataweergave.

 1. Account: een account in Google Analytics is het hoogste niveau en kan meerdere websites (property’s) en dataweergaven bevatten.
 2. Property: een property is een website in Google Analytics. Elke property heeft een eigen unieke trackingcode die op elke pagina van je website moet komen te staan. Een property heeft minimaal één dataweergave waarin je rapporten kunt bekijken. Je kunt ook meerdere dataweergaven aanmaken voor een property, bijvoorbeeld om eigen bezoek op de website te filteren of een deel van je website in kaart te kunnen brengen.
 3. Dataweergave: een dataweergave omvat een serie standaardrapporten aangevuld met aangepaste rapporten. Ook kun je doelen en filters aanmaken voor een dataweergave. Als je binnen een property een nieuwe dataweergave aanmaakt, hoef je geen aangepaste of nieuwe trackingcode op je website te plaatsen.

Verder kun je gebruikers specifieke rechten toekennen voor elk niveau. Er zijn vier soorten rechten:

 1. Gebruikers beheren: hiermee kan een gebruiker nieuwe gebruikers toevoegen/verwijderen en rechten toewijzen.
 2. Bewerken: hiermee kunnen gebruikers aanpassingen doorvoeren, zoals het aanmaken/verwijderen van accounts, property’s, dataweergaven, filters en doelen. Gebruikers hebben ook automatisch de rechten ‘Samenwerken’ en ‘Lezen en analyseren’.
 3. Samenwerken: hiermee kunnen gebruikers persoonlijke items aanmaken, delen en samenwerken in dashboards, annotaties en geavanceerde segmenten maken. Gebruikers hebben automatisch de rechten ‘lezen en analyseren’.
 4. Lezen en analyseren: hiermee kunnen gebruikers rapporten bekijken, persoonlijke items maken (zoals dashboards) en delen. Gebruikers kunnen niet samenwerken aan gedeelde items, zoals dashboards.

Een gebruiker toevoegen
Doorloop de volgende stappen om een nieuwe gebruiker toe te voegen aan een Google Analytics account.

 1. Klik linksonder op de button Beheerder.
 2. Klik op ‘Gebruikersbeheer‘ onder Account, Property of Dataweergave, afhankelijk op welk niveau je de gebruiker rechten wilt geven.
 3. Er verschijnt nu een overzicht met gebruikers. Klik rechtsboven op de blauwe +button om een gebruiker toe te voegen en kies de gewenste rechten.
 4. Klik vervolgens op ‘Toevoegen‘.
Wat zeggen de cijfers?

Waarom werkt je marketing goed? En waarom soms ook niet? Statistiekenanalyse is een onmisbaar onderdeel in iedere marketingstrategie. Dankzij data-analyse kun je optimaliseren, bijsturen, gegronde keuzes maken en meer effect behalen. Onze marketeers helpen je daarbij.