Skip navigation Menu
Extra informatie

Een filter aanmaken voor een submap

Voor het inrichten van een goede accountstructuur in Google Analytics is het soms nodig om een submap van je website te filteren. In dit artikel leggen we je stap voor stap uit hoe dat werkt.

Weergave maken voor submap

Als eerste moet je een nieuwe dataweergave aanmaken. Dat kun je doen door eerst op de tandwiel te klikken, links onderin het scherm in Google Analytics. Daarna klik je rechts bovenin op ‘+ weergave maken’. Geef de weergave een duidelijke naam, bijvoorbeeld ‘Submap /shop doormeten’.

Een weergave maken in Google Analytics

Submap filter in 7 stappen

Als voorbeeld gaan we uit van de submap www.interpedia.nl/shop die we in een aparte dataweergave willen doormeten. In dit artikel leggen we uit hoe je voor een dataweergave een filter aanmaakt, zodat alleen de pagina’s die onder www.interpedia.nl/shop staan worden doorgemeten in de dataweergave.

  1. Controleer of je in de juiste weergave zit.
  2. Klik vervolgens links onderin het scherm op de tandwiel.
  3. Klik in de derde kolom onder ‘Weergave’ op Filters.
  4. Klik op ‘+ Filter toevoegen’.
  5. Geef een geschikte naam voor het filter.
  6. Kies daaronder voor ‘Bevat uitsluitend’, ‘verkeer naar de subdirectory’s’ en ‘die beginnen met’.
  7. Geef daaronder de subdirectory op. In dit voorbeeld is dat /shop (het gedeelte www.interpedia.nl hoef je hier niet in te vullen).
  8. Klik op Opslaan.

In de onderstaande afbeelding zijn alle instellingen nog eens te bekijken.

subdirectory filter aanmaken

Wat zeggen de cijfers?

Waarom werkt je marketing goed? En waarom soms ook niet? Statistiekenanalyse is een onmisbaar onderdeel in iedere marketingstrategie. Dankzij data-analyse kun je optimaliseren, bijsturen, gegronde keuzes maken en meer effect behalen. Onze marketeers helpen je daarbij.