Skip navigation Menu
Extra informatie

Ads advertenties met productvermeldingen

U zult ze ongetwijfeld wel eens gezien hebben. Ads advertenties met productvermeldingen. Dit zijn kleine afbeeldingen in de gesponsorde resultaten van Google (vaak van webshops). Wanneer u zelf een webshop heeft of een website dat hierop lijkt dan zijn Ads advertenties met productvermeldingen een interessante optie. Om dit te kunnen realiseren moet u eerst uw producten uploaden naar Google Shopping. Daarna kunt u in Google Ads een advertentie met productvermeldingen maken.

adwords product listing advertenties voorbeeld

Adwords product listing advertenties – voorbeeld

In dit artikel leggen we in eenvoudige stappen uit hoe u een advertentie met productvermeldingen maakt.

Advertenties met productvermelding maken

Als u een Google Merchant Center account heeft gekoppeld aan uw Ads account kunt u heel eenvoudig een advertentie met productvermelding maken.

  • Maak in Ads een shopping campagne aan.
  • Ga naar het tabblad ‘advertentiegroepen’ en klik op ‘+ Advertentiegroep’

Ads zal op basis van de koppeling met Google Merchant Center vragen om één bod te hanteren voor alle producten, of om een selectie te maken op basis van productkenmerken. Wanneer u ervoor kiest om zelf productkenmerken op te geven voor een advertentiegroep, kunt u dat doen via de tab ‘productgroepen’, nadat u de advertentiegroep heeft opgeslagen. Kiest u ervoor om één bod te hanteren voor alle producten, dan zal de advertentie direct getoond worden bij relevante zoekopdrachten. Google bepaalt zelf het uiterlijk en de inhoud van de advertenties. Daarvoor zal de informatie uit de productfeed gebruikt worden. Het is daarom uiterst belangrijk om de productfeed zo compleet en accuraat mogelijk te houden.

Productgroepen in Adwords

Productgroepen in Ads

Nadat u deze stappen heeft doorlopen, zult u na enige tijd uw advertenties met productvermeldingen zien verschijnen in de gesponsorde resultaten van Google. Uiteraard is dit afhankelijk van uw gekozen zoekwoorden, biedingen en kwaliteitsscores.

Kun je meer uit je budget halen?

In een Google Ads Search-campagne is het optimalisatieproces enorm belangrijk. Op basis van de resultaten stellen we doorlopend onze biedstrategie, ook wel bid management, bij. Zo zetten we meer budget in op bepaalde termen en momenten, en sluiten we anderen juist uit. Alles om de cost per click (CPC) te verlagen en de return on investment (ROI) en gewenste conversies te verhogen!